O nama

Temelj našeg rada i uspjeha jesu:

Biotrening je tvrtka za kondicijski pripremu vrhunskih sportaša i edukaciju stručnjaka u području vrhunskog sporta.

Ovo je priča o nama…

Hrvatska je mala, lijepa i sportski uspješna zemlja. Svoje sportske uspjehe Hrvatska može zahvaliti talentiranim sportašima i trenerima te mudrom i napornom radu. Biotrening je dio hrvatske sportske bajke.

Biotrening koncept kreiran je 2001. godine. U imenu su spojeni život (grčka riječ bios ili život) i trening (engleska riječ training ili vježbanje, školovanje).

U logu Biotreninga nalazi se linija superkompenzacije, koja i suštinski i simbolički predstavlja sposobnost adaptacije čovjeka na stres, ali i dualni odnos između rada i oporavka, između neugode opterećenja i ugode napredovanja, kao i odnos između mudro uloženog napora (''smart/hard'' princip) i sportskih postignuća. Linija superkompenzacije ujedno oslikava valoviti karakter i krajnosti sporta, plus i minus, dobro i loše, uspjeh i neuspjeh, zdravlje i ozljede.

To je koncept pripreme za sport (prevencija), podrške sportašu (razvoj) i saniranja posljedica opterećenja (oporavak). Koncept je jednostavan i učinkovit. Zasniva se na promatranju i mijenjanju sportaša. Svakog pojedinca promatramo detaljnom dijagnostikom i praćenjem njegovih karakteristika, a mijenjamo ga personaliziranim treningom, pravilnom prehranom, mentalnim treningom, oporavkom i promjenama životnog stila.

Velika potpora Biotrening konceptu jesu rezultati znanstvenih istraživanja koji potvrđuju zaštitnu i razvojnu moć Biotreningovog sustava za poboljšanje zdravlja i sportskih performansi.

Rad Biotreninga usmjeren je na vrhunski sport. Naša rješenja nalaze se u sinergijskom djelovanju kineziologije, medicine, nutricionizma i psihologije. A naš pristup sportašu je holistički i integrativan (360° Personal jacket). Polazimo od individualnih potreba koje rješavamo različitim alatima (vježbanje, prehrana, mentalni trening, oporavak, promjene životnog stila), koji imaju sinergijski učinak.

Vrhunski stručnjaci i partnerski odnos

Najbolji promotori naših znanja i vještina su naši stručnjaci. Biotrening okuplja vrhunske kineziologe, sportske trenere, liječnike, fizioterapeute, nutricioniste i psihologe. U kontinuitetu odabiremo i razvijamo nove mlade stručnjake. Oni su naša najveća vrijednost i naša vedra i svijetla budućnost!

Od samog početka promoviramo i živimo partnerski odnos sa sportašima i sportskim organizacijama. Taj je odnos temeljen na uzajamnom razumijevanju, poštovanju i povjerenju, te na obostranoj posvećenosti i odgovornosti prema ciljevima koji se žele postići. Naša je privilegija pozvati se na svjedočanstva velikog broj sportaša i sportskih organizacija koji su se uvjerili u stručnost, inovativnost i učinkovitost našeg znanja i rada.

Na naše putovanje s vrhunskim sportašima krenuli smo 2001. godine. Imali smo privilegiju raditi i živjeti u blizini tih sjajnih i uspješnih ljudi. I cijelo to vrijeme smo učili od njih. Naučili smo da se isplati ulagati vrijeme i energiju u sebe, te da se isplati ispitivati i probijati granice mogućnosti našeg tijela i uma. Mudar i naporan rad je pomogao njima i nama! I danas nam rad s vrhunskim sportašima otvara nove horizonte i inspirira nas za nova postignuća. Na platformi ustrajnosti, predanosti, znanja, iskustva i inovativnih rješenja, 2011. je osnovana kompanija Biotrening.

Stečena znanja želimo podijeliti s drugima. Zbog toga smo 2019. pokrenuli Biotrening Performance Academy, naš inkubator i akcelerator znanja i ljudskih resursa. U BPA prikupljamo, stvaramo i širimo znanje te želimo postati međunarodni centar izvrsnosti u području sporta.

Vjerujemo kako se mudar i naporan rad u svakom slučaju isplati. Isto tako, uvjereni smo da nas entuzijazam, strast i predanost mogu odvesti do ispunjenja željenih životnih ciljeva. Jer čovjek ne može zamisliti nešto što je neostvarivo.

Pozivamo Vas da nas pratite na tom putovanju s jednostavnim receptom: zaželi, vjeruj, djeluj!