Vedran Naglić rođen je 18. lipnja 1983. godine u Sisku gdje je završio osnovnu i srednju školu (Opća gimnazija Sisak). Diplomirao je 2010. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2022. godine i doktorirao. Trenersku karijeru započeo je u Košarkaškom klubu Dubrava (Prva hrvatska košarkaška liga), Košarkaškom klubu Zrinjevac (Druga hrvatska košarkaška liga), te je šest godina radio u Hrvatskom košarkaškom savezu kao kondicijski i košarkaški trener mlađim dobnim kategorijama (od U14 do U20), kao i s Hrvatskom košarkaškom A selekcijom (za vrijeme priprema za Eurobasket 2015., kao kondicijski trener). Karijeru je nastavio u Nogometnom klubu Zagreb (Prva hrvatska nogometna liga) gdje je proveo četiri godine i osvojio naslov u drugom rangu natjecanja čime se Nogometni klub Zagreb ponovno promovirao u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Nakon Nogometnog kluba Zagreba, odlazi u FC Sheriff Tiraspol (Moldavija), FC Adanaspor (Turska Super Lig), Nogometni klub Rudeš, Nogometni klub  Olimpija Ljubljana (Prva slovenska nogometna liga) nakon čega odlazi u Hrvatski nogometni klub Rijeka (Prva hrvatska nogometna liga). Od 2019. je kondicijski trener u Hrvatskom nogometnom savezu u mladoj nogometnoj reprezentaciji (U21) gdje sudjeluje na Europskom prvenstvu U21 2021 te se uspješno kvalificira na Europsko prvenstvo U21 2023.

UEFA B nogometnu licencu stekao je na Akademiji Hrvatskog nogometnog saveza. Dopredsjednik je organizacijskog i programskog odbora međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša te poslovni tajnik Udruge kondicijskih trenera Hrvatske. Kao vanjski suradnik predaje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.